Denna resa är häftig!

Min egen resa

Allt hänger ihop. Det är för mig glasklart!

Jag har alltid varit intresserad av att lära mig nya saker, om mig själv, naturen, världen och detta intresse att vilja framåt i livet har varit och är min grogrund, min trygghet.

Tittar jag tillbaka på mitt liv så förstår jag nu hur det har format mig till den jag är idag. Tidigt fick jag lära mig att man ska vara på ett speciellt sätt - att vara sig själv var inget bra eller uppskattat. Lättast var om man var som alla andra, gjorde som dem, tyckte som dem. Men det ville inte jag. Prisen jag betalade var 8 års mobbing i skolan.

Detta har jag helt läkt med Hypnosterapi i vuxen ålder.

När jag satte andras behov före mina, när jag prioriterade andra först - för annars är man ju självisk, egotrippad, började min energi att sina, min glöd och ljus mattades ner, jag var helt vilsen och människor utnyttjade mig och min vänlighet. Priset var att jag nästan brände ut mig (jag lyckades precis att vända det), min självkänsla var i botten, jag kände mig oälskad, otrygg, det var bara svart med mörka blytunga känslor

Även detta har jag helt läkt med Hypnosterapi i vuxen ålder.

När jag började tvivla på mig själv och vad jag kunde och ville, när det var stormar runt omkring mig med familj, vänner. Att känna att jag klarar inte mer. Jag vill vara positiv men nu går det inte. Att all tillit som jag lagt ner otroligt mycket kraft och energi på puts är borta! Att känna att jag är tillbaka på ruta 1 igen, jag kommer ingen vart, jag kommer inte dit jag vill. Priset jag betalade var att jag är inte tillräcklig, jag duger inte som jag är.

Hypnosterapi har gjort att jag nu är överst på min prioriteringslista.Jag vet att ALLT börjar med mig.
Jag vet att jag är älskad och älskvärd
Jag vet att det jag fokuserar på växer
Jag vet att jag är värd allt som jag vill
Jag vet att jag är tillräcklig och duger exakt precis som jag är.
Jag vet att jag har huvudrollen i mitt liv
 


Jag är certifierad och utbildad av Marisa Peer som är grundaren av RTT - Rapid Transformational Therapy. Jag fortsätterhela tiden att utbilda och uppdatera mig av henne och hennes team och har ett fantastiskt närverk av andra andra hypnoterapeuter.
 

Varje klient jag har är mina lärare som lär mig så mycket. Dem kan komma till mig här i Helsingborg eller via Online - det funkar vilket som!
När jag märker att klienten förstår orsaken och roten till det hela så ljublar mitt inre av tacksamhet och glädje att klienten äntligen kan ta kommandot över sitt liv och bjuda in frihet, glädje och succé. Ahh så fantastiskt! Hela mitt inre ljublar av tacksamhet!

Själv har jag med mig hypnosterapin och arbetar med mig själv dagligen. Även mina fina verktyg från yoga och ayurveda är med mig och låter mig vara den jag vill vara!

Denna resa är en Blessing.
Att hjälpa andra att hjälpa sig själva är det jag brinner för.
Namaste

Jenny

 

Min 90 dagars Livstransformationsresa


Det var i slutet av maj-23 som min kära hypnosterapikollega Sara föreslog 90 dagars resan för mig.

Sara, som jag lärde känna under min RTT utbildning kontaktade mig hösten innan och frågade om vi kunde fortsätta att arbeta tillsammans, finnas där för varandra och uppgradera oss. Ja, naturligtvis skrev jag. Sara som bor i Belgien hade arbetat längre med RTT än mig och hon berättade att hon även investerat i en privat coach för att ta fler steg framåt.
Hon berättade att det var en gamechanger och att det var värt pengarna som hon investerade i de 3 månader som hon blev coachad (och det var flera tusentals euro!).

Något som vi båda kände var att man behöver fortsätta med hypnosterapin och inte nöja sig med endast en session. Ja, man kan komma långt med en men den riktiga transformationen hände under 2 och framförallt 3:e sessionen och månaderna efter denna. Sara använde sig av ett coachingprogram som hon talade varmt för. Jo det gav både henne och hennes klienter så mycket mer-värde och man kunde följa steg för steg, verkligen se utvecklingen. Allt samlat på samma ställe för dem båda att ta del av.

Wow, tyckte jag, detta lät spännande. Jag hade känt bra länge att jag stod och stampade på samma plats. Kom inte framåt som jag ville med mitt företag eller med mig själv, även om jag gav mig själv mycket tid, utbildningar och aktivt arbetade med mig själv. Det var så frustrerande och det tärde på mig. Jag som är en Hjälpare vill ju hjälpa andra och här kunde jag inte ens hjälpa mig själv! Arwwww!

Så Sara föreslog att jag skulle vara hennes klient och till fullo ta del av hennes 90 dagars program. Det tog mig inte lång tid förren jag kände att yes, detta behöver jag göra för mig själv. Självklart betalade jag Sara priset som hon gav mig.

Den 5/6 hade vi den första RTT-sessionen. Sara hade introducerat mig några dagar innan till coachprogrammet och hade skickat mig arbetsblad via den att fylla i och förbereda mig.

Viss utdrag från arbetsbladet:
Vad vill du ha ut av denna 90 dagars resa, vad önskar du hjälp med.
"Folk tar mig för givet. Jag vill hjälpa till, men jag vill ha respekt för den tid och ansträngning jag lägger ner, och........................................."

På vilket sätt påverkar det ditt liv?
"Jag spelar liten och minskar mig själv"

Vad är det för tankar som dyker upp när du tänker på problemet?
"Jag känner mig tung, naggar på min självkänsla och självvärde"

Så det var här resan började. Intressant var att veckan efter så fick jag två modiga kvinnor som ville investera i sina 90 dagars resor. Så jag var steget före med min egen resa och använde mig av all min kunskap och erfarenhet till att hjälpa dem där de befann sig.

Efter varje rtt session skickade Sara en fantastisk inspelning som jag lyssnade på varje dag. Och varje dag kom en liten påminnense från coachingprogrammet som frågade om jag lyssnat. Sara fanns till hands och det kändes så tryggt.
Dagarna gick och ibland var det uppåt, ibland kände jag att jag backade, men jag fortsatte, jag visste att detta var processen, själva resan mot målet.
Sedan kom första coahingsessionen, också arbetsblad att fylla i med frågor som hur jag mådde både fysiskt och psykiskt, vilka förändringar jag hade märkt av, vad jag önskade få ut av coachingen.
Jag kände att saker och ting började att hända, men utmaningar också. Vissa saker blev mycket tydligare och Sara hjälpte mig att förstå, att bena ut det och ta mig framåt.
Hennes noteringar, råd och förslag skickade hon sen till mig. Därefter när tre veckor gått från hypnossessionen hade vi en sammanfattning där vi kom fram till vad som skulle dealas med till nästa session, vinster, utmaningar, tankar och känslor. Även detta dokumenterades.

Mer och mer började jag att känna mig starkare i mig själv, modigare och stoltare.
Det som kom fram på sessionerna var att jag kände mig som att jag var fast i en puppa, och jag ville så gärna kläckas till fjärilen, sprida ut mina vingar och flyga fritt! Jag fick se grunden jag stod på, och den var inte så stabil som jag trodde. Hypnosen fick mig att inse att oj då, mina hörnstenar var vinga, det var hål här och där, fula stenar som inte gynnade mig, hela strukturen var sned och inte solid. Och jag som bara ville bygga uppåt och högre och högre. Att se grunden är en viktig del och att förstå att man börjar här. När grunden är stabil, när alla stenar är väl valda och hela, inte förrän då kan man bygga uppåt.

Jag märkte att jag började se situationer med tanken: "Den gamla Jenny skulle gjort så här men inte den nya". Så som jag behandlat mig själv, jag förstod inte och nu var det väldigt uppenbart och nästan skrämmande klart.
Kroppen svarade när gammal energi äntligen släpptes på, årtionden av oprocessade tankar, känslor, energier ville bort, ut ur mig. Och de fanns i min höft, i mitt rotchakra, och jag förstod - Jepp, det är processen.

Efter varje hypnossession fann vi fler och fler stenar som behövdes bytas ut, lagas och jag kände att nu äntligen håller kokongen på att spricka. Jag är större än den, den passar mig inte mer, jag är klar med den! Sara fanns där och stödde mig, pushade ödmjukt mig, fick mig att se från en annan vinkel, kom med förslag och höll min hand. Allt dokumenterat, bara att se och följa utvecklingen.

Och ju längre tiden gick desto mer lärde jag mig hur jag bäst kunde hjälpa och stödja mina två modiga kvinnor. Jag hade fått en egen erfarenhet och kunskap och kunde finnas där för dem exakt där de befann sig. Jag hade ju gjort resan själv.

Den 24/8 hade jag och Sara vår 3:e och sista utvärdering, mina 90 dagar var sen slut den 29/8.

Viss utdrag från utvärderingen:

Berätta för mig vad som har förändrats i ditt liv? Börja med vad som går bättre nu? Lista alla dina vinster!
"Jag prioriterar mig själv
Jag står upp för mig själv
Jag kan säga min mening och på ett hjärtligt vänligt sätt, fortfarande stark
Jag har så mycket mer självrespekt och självkärlek
Jag har inspiration
Jag ser ljusare på framtiden
Jag värdesätter mig själv och min kunskap så mycket mer
Jag har planer och det känns roligt och spännande
Jag känner mig motiverad
Jag känner mig stark i mig själv
Och jag vet att jag är tillräcklig och älskvärd precis som jag är"

Denna resa är bland det viktigaste och bästa jag gjort för mig själv! Jag är tacksam och stolt över mig att jag satsade på mig och min utveckling och otroligt tacksam över Sara. När jag mår bra så påverkar det min omgivning, det blir ringar på vattnet.

Jag har hittat hem till mig, landat i mitt nya starkare, mer strålande jag, jag är inte fast utan flyger och är fri.
Tack!