Denna resa är häftig!

Min egen resa

Allt hänger ihop.
Det är för mig klarklart. Yogan som kom in i mitt liv 2001, ayurvedan som pockade på uppmärksamhet tidigt och hela tiden med en nyfikenhet på att utveckas vidare som människa.
Jag har noterat vad yogan gör i mitt liv och den är själva grunden för mig, i positionerna, i andetaget, i pausen, men också utanför mattan i vardagen. Andetagen som hjälper mig att lugna ner mig, att göra tandläkarbesök möjliga (och nästan njutbara haha), hitta fokus, trycka på reset-knappen och börja om. Andetaget är den verkliga grunden, här och nu.

Ayurvedan som jag lägger till på ett vis som funkar och när mig, i mat, i vanor, i aktiviteter mm.
Men det som jag mer och mer noterade på konsultationer när klienter kom till mig var att något mer behövdes för att kunna hjälpa ännu mer. Något jag inte lärt mig i min ayurvediska utbildning men som år av möten med hundratals klienter och en förmåga att tona in på energier hade skapat en erfarenhet av: hur vi påverkas av våra tankar och känslor, hur hjärnan fungerar.

Ibland märkte jag på klienten att något mer behövdes, något som krävde något annat än den logiska hjärnan. Jag fick en känsla och när jag kände att frågan var passade så frågade jag: -När du ser dig själv i spegeln på morgonen, vem ser du?
Svaret jag fick, eller rättare sagt svaret jag för det mesta inte fick utan bara en förvirrad blick, en blick som började flacka runt, klienten som började skruva på sig för att snabbt komma med ett logiskt svar. Japp, det var här jag förstod att här måste jag in med andra råd, andra rutiner, ett annat tänkande...

En väninna tipsade mig om Marisa Peer.
Jag blev helt tagen av det som Marisa förmedlade.. Detta var kraftfulla grejor! Detta var något som jag kunde använda till mig själv och min utveckling. Men också till andra, att hjälpa andra, både inom yogan, inom ayurvedan och som enskild terapi.

Jag började min resa som elev online för Marisa februari 2020 och även om jag tog examen ett år senare så fortsätter jag vandra vidare med mer utbildning, mer erfarenhet.
Varje klient jag har är mina lärare som lär mig så mycket.
Varje gång jag märker att klienten förstår orsaken och roten till det hela så ljublar mitt inre av tacksamhet och glädje att klienten äntligen kan ta kommandot över sitt liv och leva så som personen vill.
Själv har jag med mig hypnosterapin och arbetar med mig själv hela tiden. Det är så spännande när jag upptäcker ännu en "sanning" som styr mitt liv och därefter tar farväl av. Att förstå att den var med mig så länge, styrde och ställde, påverkade mig djup.
Denna resa är en Blessing. Och så viktigt för mig att sprida detta till alla som vill göra stor skillnad i sitt liv och välmående!
Häng med!

Danyoham.

 

Min 90 dagars Livstransformationsresa


Det var i slutet av maj-23 som min kära hypnosterapikollega Sara föreslog 90 dagars resan för mig.

Sara, som jag lärde känna under min RTT utbildning kontaktade mig hösten innan och frågade om vi kunde fortsätta att arbeta tillsammans, finnas där för varandra och uppgradera oss. Ja, naturligtvis skrev jag. Sara som bor i Belgien hade arbetat längre med RTT än mig och hon berättade att hon även investerat i en privat coach för att ta fler steg framåt.
Hon berättade att det var en gamechanger och att det var värt pengarna som hon investerade i de 3 månader som hon blev coachad (och det var flera tusentals euro!).

Något som vi båda kände var att man behöver fortsätta med hypnosterapin och inte nöja sig med endast en session. Ja, man kan komma långt med en men den riktiga transformationen hände under 2 och framförallt 3:e sessionen och månaderna efter denna. Sara använde sig av ett coachingprogram som hon talade varmt för. Jo det gav både henne och hennes klienter så mycket mer-värde och man kunde följa steg för steg, verkligen se utvecklingen. Allt samlat på samma ställe för dem båda att ta del av.

Wow, tyckte jag, detta lät spännande. Jag hade känt bra länge att jag stod och stampade på samma plats. Kom inte framåt som jag ville med mitt företag eller med mig själv, även om jag gav mig själv mycket tid, utbildningar och aktivt arbetade med mig själv. Det var så frustrerande och det tärde på mig. Jag som är en Hjälpare vill ju hjälpa andra och här kunde jag inte ens hjälpa mig själv! Arwwww!

Så Sara föreslog att jag skulle vara hennes klient och till fullo ta del av hennes 90 dagars program. Det tog mig inte lång tid förren jag kände att yes, detta behöver jag göra för mig själv. Självklart betalade jag Sara priset som hon gav mig.

Den 5/6 hade vi den första RTT-sessionen. Sara hade introducerat mig några dagar innan till coachprogrammet och hade skickat mig arbetsblad via den att fylla i och förbereda mig.

Viss utdrag från arbetsbladet:
Vad vill du ha ut av denna 90 dagars resa, vad önskar du hjälp med.
"Folk tar mig för givet. Jag vill hjälpa till, men jag vill ha respekt för den tid och ansträngning jag lägger ner, och........................................."

På vilket sätt påverkar det ditt liv?
"Jag spelar liten och minskar mig själv"

Vad är det för tankar som dyker upp när du tänker på problemet?
"Jag känner mig tung, naggar på min självkänsla och självvärde"

Så det var här resan började. Intressant var att veckan efter så fick jag två modiga kvinnor som ville investera i sina 90 dagars resor. Så jag var steget före med min egen resa och använde mig av all min kunskap och erfarenhet till att hjälpa dem där de befann sig.

Efter varje rtt session skickade Sara en fantastisk inspelning som jag lyssnade på varje dag. Och varje dag kom en liten påminnense från coachingprogrammet som frågade om jag lyssnat. Sara fanns till hands och det kändes så tryggt.
Dagarna gick och ibland var det uppåt, ibland kände jag att jag backade, men jag fortsatte, jag visste att detta var processen, själva resan mot målet.
Sedan kom första coahingsessionen, också arbetsblad att fylla i med frågor som hur jag mådde både fysiskt och psykiskt, vilka förändringar jag hade märkt av, vad jag önskade få ut av coachingen.
Jag kände att saker och ting började att hända, men utmaningar också. Vissa saker blev mycket tydligare och Sara hjälpte mig att förstå, att bena ut det och ta mig framåt.
Hennes noteringar, råd och förslag skickade hon sen till mig. Därefter när tre veckor gått från hypnossessionen hade vi en sammanfattning där vi kom fram till vad som skulle dealas med till nästa session, vinster, utmaningar, tankar och känslor. Även detta dokumenterades.

Mer och mer började jag att känna mig starkare i mig själv, modigare och stoltare.
Det som kom fram på sessionerna var att jag kände mig som att jag var fast i en puppa, och jag ville så gärna kläckas till fjärilen, sprida ut mina vingar och flyga fritt! Jag fick se grunden jag stod på, och den var inte så stabil som jag trodde. Hypnosen fick mig att inse att oj då, mina hörnstenar var vinga, det var hål här och där, fula stenar som inte gynnade mig, hela strukturen var sned och inte solid. Och jag som bara ville bygga uppåt och högre och högre. Att se grunden är en viktig del och att förstå att man börjar här. När grunden är stabil, när alla stenar är väl valda och hela, inte förrän då kan man bygga uppåt.

Jag märkte att jag började se situationer med tanken: "Den gamla Jenny skulle gjort så här men inte den nya". Så som jag behandlat mig själv, jag förstod inte och nu var det väldigt uppenbart och nästan skrämmande klart.
Kroppen svarade när gammal energi äntligen släpptes på, årtionden av oprocessade tankar, känslor, energier ville bort, ut ur mig. Och de fanns i min höft, i mitt rotchakra, och jag förstod - Jepp, det är processen.

Efter varje hypnossession fann vi fler och fler stenar som behövdes bytas ut, lagas och jag kände att nu äntligen håller kokongen på att spricka. Jag är större än den, den passar mig inte mer, jag är klar med den! Sara fanns där och stödde mig, pushade ödmjukt mig, fick mig att se från en annan vinkel, kom med förslag och höll min hand. Allt dokumenterat, bara att se och följa utvecklingen.

Och ju längre tiden gick desto mer lärde jag mig hur jag bäst kunde hjälpa och stödja mina två modiga kvinnor. Jag hade fått en egen erfarenhet och kunskap och kunde finnas där för dem exakt där de befann sig. Jag hade ju gjort resan själv.

Den 24/8 hade jag och Sara vår 3:e och sista utvärdering, mina 90 dagar var sen slut den 29/8.

Viss utdrag från utvärderingen:

Berätta för mig vad som har förändrats i ditt liv? Börja med vad som går bättre nu? Lista alla dina vinster!
"Jag prioriterar mig själv
Jag står upp för mig själv
Jag kan säga min mening och på ett hjärtligt vänligt sätt, fortfarande stark
Jag har så mycket mer självrespekt och självkärlek
Jag har inspiration
Jag ser ljusare på framtiden
Jag värdesätter mig själv och min kunskap så mycket mer
Jag har planer och det känns roligt och spännande
Jag känner mig motiverad
Jag känner mig stark i mig själv
Och jag vet att jag är tillräcklig och älskvärd precis som jag är"

Denna resa är bland det viktigaste och bästa jag gjort för mig själv! Jag är tacksam och stolt över mig att jag satsade på mig och min utveckling och otroligt tacksam över Sara. När jag mår bra så påverkar det min omgivning, det blir ringar på vattnet.

Jag har hittat hem till mig, landat i mitt nya starkare, mer strålande jag, jag är inte fast utan flyger och är fri.
Tack!